Aanleg fruitdoolhof deel 2 …

Zaterdag 10 maart en woensdag 14 maart

Deze update hadden we 2 weken eerder willen posten. Maar dan hadden we ook twee weken eerder aan het werk moeten zijn. Helaas gooide een late winterse periode in de voorjaarsvakantie, met gevoelstemperaturen van -15 graden de plannen om. Gelukkig konden we tijdens NLDoet en op wereld boomplantdag wel aan de slag.

En wat we in die twee dagen voor elkaar hebben gekregen mogen we best trots op zijn! Een van de vaste vrijwilligers vatte het zo samen:

“Wow wat een top dag! Wow wat hebben we veel gedaan! Wow wat een resultaat! En … Wow wat ben ik moe :-)!”.

Aan het einde van een lange dag …

Om maar met het resultaat te beginnen: zoals je op de foto hiernaast kunt zien hebben we heel veel fruit struiken gepland en hebben we ongeveer een kwart van alle palen al geplaatst!

Dat hebben we allemaal kunnen doen door op de twee dagen hard te werken.

Op de zaterdag van NLDoet, nadat twee van onze vrijwilligers op vrijdag al de nodige voorbereidingen hadden getroffen die er toch ook komen kijken bij een vrijwilligers dag als NLDoet hebben een aantal vrijwilligers ons geholpen met het spitten. Fijn als je met veel handen wat extra werk kunt verstouwen. Als je dan bovendien door die voorbereidingen van vrijdag bijvoorbeeld een heerlijke  veganistische lunch voorgeschoteld krijgt dan maakt dat samen met het resultaat dat je aan het einde van de dag tevreden, voldaan en moe naar huis gaat.

Maar omdat we dus eind februari niet aan de slag konden gaan hebben we, snel schakelend ook met de partners van Natuurkwartier, op 14 maart, boomplantdag, een extra dag in de tuin kunnen plannen. We hebben dat als kinderactiviteit opgezet, in lijn met de doelgroep van het doolhof.

En dat hebben we geweten! Want we hebben echt tientallen kinderen van uiteenlopende leeftijden met hun ouders of grootouders voorbij zien komen die een boompje wilden planten.

Veel bezoekers …

Toen werd het dus ineens druk voor ons om in alles waar al gespit was de juiste planten te kunnen ingraven. Gelukkig waren er daarbij zowel kinderen als ouders die de handen uit de mouwen wilden steken en meehielpen met graven van de gaten voor de planten. Leuk om te zien hoe verschillend dat ook met kinderen werkt als ze eenmaal bezig gaan. En wat een plezier dat de meesten dan uitstralen. Zo hebben we dus een eerste keer bereikt waar we dit fruitdoolhof voor hebben bedoeld: de kinderen laten kennismaken met de tuin. Hopelijk komen velen van hun de komende maanden en jaren ook terug om te kijken hoe het verder gaat met het doolhof en de tuin. En misschien komt er nog wel eens een ouder ook helpen … In ieder geval ie iedereen welkom, laat dat duidelijk zijn!

Dit is het even voor nu… later meer updates en foto’s.