De komende periode …

Donderdag 15 februari

Dit artikel is eens anders dan anders. Want in plaats van terugkijken op wat we gedaan hebben de afgelopen periode (dat is ook gewoon doorgegaan, maar omdat er aan spitten en zeisen niet zo veel te vertellen is hebben dat even niet op deze site gezet) gaan we vooruit kijken. We willen namelijk even stilstaan bij de uitwerking van de plannen die we de afgelopen tijd hebben gemaakt.

Proevtuin introduceert Fruitdoolhof voor kinderen:

De Proevtuin gaat meer kinderactiviteiten organiseren. Doel is om meer kinderen te betrekken bij het ecologisch verbouwen en verwerken van groente en fruit. Om hier op een speelse manier vorm aan te geven zal eind februari een fruitdoolhof worden aangelegd in de vorm van een peer (zie afbeelding).

Ontwerp van het fruitdoolhof

Wat we dus de komende weekenden gaan doen is om te beginnen de lijnen uitzetten van dit ontwerp. In de voorjaarsvakantie zullen we het meeste werk doen. Op 27 en 28 februari en 1 maart gaan we de grond bewerken het doolhof zijn vorm krijgt door middel van paaltjes en gaas. En we maken de grond gereed om de struiken en boompjes te planten. Dat planten zullen we ook al deels doen. Op de dag van NLDoet zullen we hopelijk laatste hand leggen aan het doolhof.

Iedereen die het leuk vindt, kan een bijdrage leveren door één of meerdere struiken te planten. Zoals gezegd op 27 en 28 februari en 1 maart, alle dagen tussen 10.00 en 16.00 uur zijn we aan het werk. Mensen die het leuk vinden zijn van harte uitgenodigd om op deze dagen (mag ook een deel van de dag of een uur zijn) mee te werken.

Op zaterdag 10 maart, in het kader van NL Doet, zal hier verder aan gewerkt worden.