Herfst?!?!

Zaterdag 6 oktober.

Het is inmiddels al weer oktober! Time flies when your having fun!

Er is de afgelopen tijd veel gebeurd in de tuin. En toch dachten we ever niet te melden te hebben. Maar nu de herfst echt begonnen is, is het misschien toch wel eer eens tijd voor een update….

Hoewel, herfst? Op sommige momenten voelt het helemaal nog niet als herfst. Het blijft een beetje een vreemd jaar wat het weer betreft. En dat merken we in de tuin!

Werkzaamheden de afgelopen weken:

  • Waar de droogte er voor zorgde dat we ons vooral op water geven aan de reeds groeiende planten moesten wijden, betekent het nattere weer van de afgelopen weken dat vooral het gras en sommige onkruidsoorten dat we ons weer veel meer op het maaien (tussen de bedden, in het doolhof) en onkruid wieden hebben moeten storten.
  • De laatste oogsten zijn binnen gehaald. Zelfs gisteren hadden we een aantal mooie courgettes en een enkele pompoen. Dan lees je net in de krant dat het een goed pompoenen jaar is …
  • Een aantal planten liepen de afgelopen weken wel echt op het einde. De laatste komkommers zijn inmiddels wel geoogst en dus zijn die planten verwijderd. Dat was ook nodig omdat het bed waar die in stonden ons volgende aardbeien bed moest worden. Daar zijn dus ook nieuwe stekjes van de oude aardbeien bedden in overgepoot. Daarmee moeten deze de komende winter wel weer overleven. Hopelijk wordt dan de aardbeien oogst komend voorjaar/zomer beter dan dit jaar. Nodig: minder droogte ;-).
  • We hebben in het fruitdoolhof een groot deel van de platen opgebonden aan de ijzerdraden. Dat betekent dus dat een aantal soorten in ieder geval genoeg zijn gegroeid om in het gareel te houden. Want als we het echt z’n gang laten gaan dan zijn straks niet alle doorgangen meer te belopen. Het moet wel een doolhof blijven waar je vanuit een van de twee ingangen naar het centrum kunt lopen en visa versa.

We werken nu aan de plannen voor volgend jaar en aan het winter klaar maken van de tuin.

N.B. Binnenkort uploaden we hier ook wat foto’s. Dus kom gerust nog eens terug!