NL Doet in de Proevtuin

16 maart 2019

Zoals voorgaande jaren heeft ook de Proevtuin dit jaar weer meegedaan aan NL Doet, de jaarlijkse vrijwilligers actie van het Oranje fonds. De afgelopen jaren was de NL Doet Zaterdag meestal goed bezocht . Dat kwam ook vaak doordat er veel klussen tegelijk in het Natuurkwartier waren, waardoor we nog wel eens vrijwilligers van elkaar ‘leenden’.

Dit jaar was dat helaas wat minder. En dit jaar was helaas ook het weer wat minder. Maar echte vrijwilligers laten zich natuurlijk niet tegenhouden door een beetje regen!

Vrijwilligers aan het werk

En de vrijwilligers die er wel waren toonden maar weer eens aan dat het niet altijd gaat om de kwantiteit maar om de kwaliteit. Want de conclusie aan het einde van de dag was ook dat we volgens mij nog nooit zoveel hebben gespit op een dag als op deze dag! Al met al vonden we het allemaal een geslaagde dag. Hopelijk zien we elkaar vaker in de Proevtuin!

Even op de foto voor de fotograaf van het Oranje fonds 😉

Wat we hebben gedaan? Vooral veel gespit dus. Maar er waren ook wat herstel werkzaamheden nodig aan het rijshout en gaas dat we voor respectievelijk de Sugar-snaps en de blauwschokkers (erwten, zie voorgaande jaren) al hadden gespannen. En ook onder anderen de aardbeien bedden zijn weer onkruid vrij. Wat er deze week bij in is geschoten is meer zaaien. Maar misschien is dat ook wel een goed, zodat er wat meer tijd tussen de verschillende zaai momenten zit. Want dat zou ook moeten betekenen dat we meer gespreid kunnen oogsten. Alles gaat wat dat betreft nog steeds goed volgens het plan waarmee we aan het begin van het jaar zijn begonnen. Ook de thuis-voor-zaaiers onder ons zijn al weer aan de slag. Hopelijk kunnen over een poosje ook de resultaten daarvan de grond in!

En de ooievaars … die zijn niet weg geweest en al druk doende om het nest weer op order te krijgen en het territorium af te bakenen…