Officiële opening Fruitdoolhof tijdens Lentefeest

In de Proevtuin in het Natuurkwartier is vorig jaar, zoals je in verschillende eerdere berichten hebt kunnen lezen, een Fruitdoolhof aangelegd dat nu klaar is om in gebruik genomen te worden. Het doolhof wordt tijdens het Lentefeest op 19 mei om 11:00 uur officieel door wethouder Marieke Schouten geopend. In het kader van het 10-jarig bestaan van het Natuurkwartier geven de vrijwilligers van de Proevtuin het Fruitdoolhof hiermee aan het Natuurkwartier en kan het daadwerkelijk in gebruik genomen worden door jong en oud!

Het afgelopen jaar zijn de vrijwilligers van Stichting De Proevtuin druk bezig geweest met de aanleg van dit eerste fruitdoolhof in Nederland.  

Het ontwerp

Het fruitdoolhof is een idee van de Proevtuin en ontworpen door David Koning van In Groene Verbinding.  Stichting De Proevtuin wilde iets blijvends realiseren dat voldoet aan de doelstellingen van het Natuurkwartier en de doelstellingen van de Proevtuin zelf:  Natuur, milieu educatie en voedsel verbouwen komen hier samen. Het fruitdoolhof laat kinderen op een speelse manier zien welke soorten fruit er allemaal aan struiken en bomen groeien. Tijdens het zoeken van hun weg door het doolhof kunnen kinderen,  afhankelijk van het seizoen, bessen, bramen of frambozen plukken en eten.
Het fruitdoolhof werd gerealiseerd met steun van het provinciale programma Groen doet Goed en de Stichting Groen en Mens.

Na de officiële opening kunnen alle bezoekers van het Lentefeest het doolhof verkennen. Of er al iets te plukken zal zijn is niet te garanderen, het blijft de natuur die daar het laatste woord over heeft.