Op schema

30 maart 2019

De lente is nu echt begonnen. En dat is ook langzaam maar zeker te merken aan de activiteiten in de Proevtuin. Want het aantal activiteiten die we in ons Tuinplan hebben staan wordt groter, er kan dus steeds meer gedaan worden. En ook onze vrijwilligers worden weer actiever, ook alsof ze uit hun winterslaap zijn ontwaakt …

Dat bedoel ik uiteraard niet negatief, want we zijn juist heel erg blij dat vrijwilligers terugkomen! Graag zelfs.

Niet alles loopt al helemaal volgens plan. Om te beginnen hebben we natuurlijk nog steeds met de natuur te maken. Dus een weekend viel al uit om te zaaien simpelweg omdat het daar veel te nat voor was. En we hebben uiteraard ook met beschikbaarheid van menskracht te maken …

En dan helpt het ook niet mee als je de zaden niet kunt vinden die we juist eind vorig jaar/begin dit jaar zo zorgvuldig hadden geïnventariseerd. Blijkt het onder/tussen andere zakjes verstopt te zitten ….

Ondertussen gaat ook de planvorming bij de gemeente met betrekking tot het natuurkwartier verder. We hebben nog geen zekerheid, want daar gaat uiteindelijk de gemeenteraad over beslissen. Maar het lijkt voor de Proevtuin wel de goede kant op te gaan. Ook de samenwerking met andere gebruikers van het Natuurkwartier is weer een stapje verder dus kijken we met vertrouwen naar de toekomst.

Oh ja, voordat ik het vergeet: als je op tweede paasdag eens een andere bestemming voor je vrije tijd zoekt dan de meubel boulevard ;-): dan lassen we een extra tuindag in omdat we dan wat extra’s kunnen doen (zie wat er niet helemaal volgens plan gaat, hierboven).