Stimuleringsfonds, ontwikkelingen Natuurkwartier en winterpauze

Afgelopen 7 december stond de Proevtuin als een van de finalisten voor het stimuleringsfonds XL van Rabobank Utrecht op het podium in Central Studios. Helaas heeft de Proevtuin onvoldoende stemmen gekregen om bij de eerste 3 te eindigen en dus een deel van het fonds te ontvangen voor het aantrekken van een tuincoördinator.

Dat betekent dat we voorlopig op de huidige voet doorgaan. De samenwerking met Reinearde komt inmiddels wel meer op gang, Daar zijn we blij mee want samen kunnen we meer aan. Dat heeft de afgelopen weken ervoor gezorgd dat we samen de tuin goed winter-klaar hebben kunnen maken. De vrijwilligers hebben een teeltplan voor het komende jaar gemaakt (waarbij we de wisselteelt weer helemaal in ere herstellen) en dus voor de planten/groenten die de meeste mest behoefte hebben zijn de bedden voorzien van onze eigen compost. Verder hebben we veel bedden afgedekt met een mulch laag. Dat bevorderd het bodem leven en beschermt de bodem tegen vorst (met name ook bij de meer jarige planten zoals kruiden en aardbeien van belang).

We gaan nu even met een (korte) winterslaap. Voor wie nog niet op onze nieuwsbrief/mailist is geabonneerd: dat kan door een mail te sturen naar info@proevtuin.nl. Dan blijf je op de hoogte wanneer we weer wel in de tuin aan het werk gaan. 

Toekomst Natuurkwartier

De Proevtuin is een van de partners in het Natuurkwartier in het park Oudegein. We zijn zelfstandig maar maken wel gebruik van de faciliteiten zoals het MEC. Voor het MEC zijn al jaren plannen in ontwikkeling. Die plannen worden sinds een paar maanden concreter, waarbij het hele Natuurkwartier wordt beschouwd. Dat maakt echter ook de toekomst van de Proevtuin onzeker. Kunnen we op dezelfde plek blijven bijvoorbeeld? De komende maanden zal daar meer duidelijkheid in komen en zal de gemeenteraad een beslissing nemen over het Natuurkwartier. We gaan het op de voet volgen …