We zijn weer begonnen!

Net als vorig jaar hebben we het weekend van NLdoet, dit jaar op 11 maart jl, aangegrepen als startschot voor een nieuw seizoen in de Proevtuin. En hoe!

Op de NL doet dag zelf hebben we al een groot deel van de afrastering aan de oost-kant van ons veld aangelegd en dat hebben we in het weekend erna af kunnen maken. Tegen die afrastering van gaas (deels in de grond om de konijnen weg te houden) hebben een een aantal soorten bessen en frambozen stuiken geplant zodat we op den duur een natuurlijke grens hebben. En natuurlijk zijn die bessen en frambozen ook te oogsten straks :-). Zoals je aan de foto’s kunt zien lopen de struiken inmiddels al goed uit!

Naast de struiken hebben we ook nog 3 fruitbomen geplant (op de 3 hoeken van het veld die nog geen boom hadden). Zo begint het veld een vorm te krijgen.

Ook niet onbelangrijk: we hebben ons eerste kweektunneltje gemaakt waar nu de andijvie van vorig jaar eindelijk weer een kans krijgt om te groeien in plaats van opgegeten te worden voordat wij het kunnen oogsten. Succes, zie de foto!

De echte vorm begint nu ook te komen in de vorm van een zaai-, poot- en oogst-plan. We hebben inmiddels een goed idee hoe we het huidige (vorig jaar al deels bewerkte) grond willen gebruiken en wat we wanneer willen doen.

Dus de komende weekenden zullen we vooral bezig zijn met het uitvoeren van die plannen. Dat betekent nog steeds veel spitten maar ook zaaien, poten, schoffelen en water geven. Heb je zin in het zware werk? Of juist meer met het zaaien en onderhoud? Doe mee! We zijn er iedere zaterdag vanaf 09:30 tot 12:30 a 13:00. Kom gewoon eens langs, ook voor alleen een bakje koffie of thee.