Wethouder Schouten verdwaald …

… niet in het Fruitdoolhof.

Wethouder Marieke Schouten spreekt haar waardering uit tegenover vrijwilligers en ontwerper David Koning.

Afgelopen zondag 19 mei heeft Wethouder Schouten het Fruitdoolhof officieel geopend tijdens het Lentefeest in het Natuurkwartier. Zij deed dat door eerst de toegang met een snoeischaar toegankelijk te maken. Daarna vond de wethouder haar route, een beetje geholpen door een van de vrijwilligers van de Proevtuin, door het doolhof om zich bij de uitgang opnieuw een doorgang te banen met de snoeischaar.

Onder het genot van een biologisch drankje, helaas nog niet uit onze eigen tuin, praatten vrijwilligers, ontwerper David Koning en de wethouder na over het ontstaan van het Fruitdoolhof en hoe fraai (al zeggen we het zelf ;-)) het resultaat nu is. De vrijwilligers kregen ook gelijk nog wat tips mee van David over het snoeien van de bomen en struiken in het doolhof, zodat we ook de komen de jaren van het doolhof kunnen genieten.

Na deze officiële opening hebben vele tientallen kinderen en hun ouders (en soms ook oudere personen zonder kinderen) het doolhof verkend. Daarmee is het doolhof echt een onderdeel geworden van het Natuurkwartier en is het onder begeleiding toegankelijk voor activiteiten.