Afzien … en beloond worden

27 mei 2017

De eerste tropische zaterdag van het jaar. Ja, dat wordt het wel afzien in de tuin. Een aantal van ons hebben dan ook maar besloten vroeger te beginnen op deze zaterdag. Want we hadden nog een klus aan de bessen en bramen heg in wording. En met deze temperaturen is water geven ook geen overbodige luxe.

De eerste klus van de dag, was een beetje achterstallig onderhoud. Omdat we de afgelopen weken vooral bezig zijn geweest met het zaaien en wieden in de teeltbedden, was de heg die we op 11 Maart hadden gemaakt en beplant een beetje uit het oog verloren. Gevolg: veel, heel veel onkruid. Gelukkig hadden we voldoende handen en gewapend met een onkruidsteker zijn we aan de slag gegaan. Aan het einde zag het er zo uit, zie de foto hiernaast. Een resultaat om trots op te zijn.

Ondanks de concurrentie van het onkruid is in ieder geval wel te zien dat de struiken het goed doen. Ze zitten inmiddels vol met bessen! Nog een beetje bleekjes maar wel volop! Nu we de concurrentie voor even hebben uitgeschakeld moeten de bessen en de brammen weer even kunnen shinen :-). De belofte is er in ieder geval.

Die bessen zijn niet de enigen die van bleekjes naar vol rood gaan. Zoals we de vorige keer al melden zijn de eerste aardbeien al gesignaleerd. Nu ook de eerste (bijna helemaal) rode. Die verleiding konden we natuurlijk niet weerstaan. Na de eerste pluk die met veel smaak werd genuttigd was de jacht geopend op meer rijpe aardbeien. De volle oogst: drie van ons hebben nu één (1) aardbei mogen proeven(!). Ja we zijn de Proevtuin immers. Nog niet veel, maar we waren het er allemaal over eens: wat een ware beloning voor ons harde werken van de dag.

Ook de plantjes van de courgettes en augurken die door de kinderen van de BSO zijn gezaaid groeien nu vergenoeg door om uitgeplant te kunnen worden. En het laatste bed ligt te wachten om met pompoenen te worden gezaaid. Tot die tijd: veel water geven, heel veel water geven als het zo warm is als vandaag. Gelukkig krijgen we daar hopelijk binnenkort al hulp bij. Een nieuwe vrijwilliger heeft aangeboden een handpomp te bouwen zodat we eenvoudige water kunnen winnen voor de gieters. Leuk project een een mooie volgende stap in onze uitrusting.

En de ooievaarsjongen, we denken 2, groeien door. Onderstaand is ondanks camera nog steeds een zoekplaatje hopelijk binnenkort nog iets beter zichtbaar: