Beetje improviseren …

Vandaag weer een nuttige dag gehad op de Proevtuin. Alle volgens plan benodigde bedden zijn omgespit! We moeten nog wat stukken doen die we vorig jaar hebben gebruikt voordat we ook daar nieuwe groenten kunnen zaaien maar het grotere handwerk is nu gedaan en daar zijn we blij mee. Wat hebben we veel gedaan gekregen in deze maand!

Maar voor het zover was, was het vandaag wel een beetje improviseren. Door omstandigheden hadden we geen sleutel van het MEC en daardoor ook niet tot ons gereedschaphok (dat we samen met de moestuin gebruiken). En ja, zonder gereedschap (en zonder koffie) gebeurd er niet zo veel. Gelukkig hebben we in het Natuurkwartier inmiddels onze plaats wel gevonden dus we kennen ook de andere gebruikers wel een beetje en zij kennen ons. Dus eerst maar eens buurten bij de Kinderboerderij IJsselstee. Daar konden we gelukkig wel wat gereedschap gebruiken.

Dan de koffie nog: gelukkig had een van onze tuinders ook nog connecties met de historische kring. Dus dan maar aangeklopt bij Museum Warsenhoeck. Daar werden we gelukkig ook gastvrij ontvangen en konden we van de koffie/thee en de meegebrachte appeltaart genieten.

Geen hele spannende activiteiten dit keer dus, volgende week, als alles als het goed is weer ‘normaal’ gaat, kunnen we weer bij onze zaden en dan kunnen we waarschijnlijk verschillende bedden gaan inzaaien.

Oh ja: de andijvie groeit nog steeds prima onder de kweektunnel, de verschillende bessen in onze haag in wording staan vol in het groen en de fruitbomen beginnen nu ook langzaam de knoppen open te gaan. En de ooievaars broeden door …