Euforie, teleurstelling en woede

28 juli 2017

Het was een weekend in de tuin van veel emoties.

pompoenen

Het begon zo goed. Veel te oogsten! De courgettes zijn heerlijk en in sommige gevallen aan de grote kant! De zomer wortelen zijn nu ook van een lekker formaat en met een mooie bijt. En je kunt er (h)eerlijke soep van maken. En er blijven erwten en kapucijners van de planten afkomen. Heerlijk allemaal!

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ene augurk en de grote variëteit aan pompoenen die inmiddels zichtbaar worden!

Natuurlijk zijn we ook met andere werkzaamheden bezig geweest. Want alles gaat natuurlijk gewoon door als het gaat om het onderhouden van de tuin.

Natuurlijk doen we dat allemaal met de hand. Want we hebben nu eenmaal met onze buren/gasten te maken, de ooievaars. Daarom hebben we de afgelopen maanden ook geen machines gebruikt die al te grote onrust met zich mee kunnen brengen voor onze gasten. Daarom was het in eerste instantie dan ook een mooie constatering dat de ooievaars nog wel in de buurt waren maar minder gebonden aan het nest. Want we zagen verschillende ooievaars in andere velden van o.a. de kinderboerderij. Enige lastige: zijn het nou de beide jongen met één ouder of andersom. Een teken dat de jongen aardig volgroeid beginnen te raken. Maar ook: waar is nummer 4?

ooievaars

Via via is ons ter oren gekomen dat iemand van de gemeente zich wat minder aan de afspraken heeft gehouden dan wij als het gaat om het verstoren van de rust. Er zijn blijkbaar een aantal bomen in het park die verwijderd moeten worden. De reden daarvoor is ons niet helemaal duidelijk, maar het kan gaan om de veiligheid want het zijn wel allemaal bomen die langs fiets- of voetpaden lopen. Twee van die bomen die tegen de vlakte moeten staan vlakbij de tuin. En een daarvan heeft de gemeente dus al mishandeld door de grootste takken en de kroon er vanaf te zagen. Machinaal, en niet met een heel kleine zaag. Dat heeft de ooievaars dermate van streek gemaakt dat zelfs de dieren-ambulance er aan te pas is gekomen. Nodeloos om te zeggen dat wij boos en teleurgesteld waren over hoe blijkbaar anderen met ons park om gaan.

Hopelijk loopt dit goed af en horen we de komende weken betere nieuws.