Groeien …

Zaterdag 13 mei 2017

Afgelopen week zijn we zowel op dinsdag als op zaterdag in de tuin geweest. We groeien dus in activiteiten :-). En zaterdag was ook al goed te zien dat het groen groeit.  .

Eerst maar even de tuin zelf. Het is goed te zien dat door het warmere weer en door de ruime beregening (uiteraard geheel natuurlijk, daar hoeven we niks voor te doen) alles wat gezaaid, gepoot (en waar nodig beschermd is door kweektunnel zodat onze gasten het niet opeten …) flink aan het groeien is. Als je een dag later nog eens door de tuin loopt zie al weer meer dan de dag dat je aan het werk was!

Dus komen de erwten en kapucijners nu uit de grond…

Erwten en kapucijners 13 mei

… en 14 mei

 

 

 

 

 

 

is de andijvie en sla van vorig jaar weer weelderig groen …

… en doet de knoflook alsof het prei is (al kan dat natuurlijk wel kloppen, het is familie van elkaar :-).

Maar uiteraard groeit niet alleen het groen dat wij willen kweken. Maar ook alle andere groen groen groeit snel. Dat betekent dus goed onderhouden, schoffelen en onkruid verwijderen. En je kunt het ook goed zien aan de achterste helft van ons veld. Het lijkt er toch echt op dat de rogge die tegen de winter hebben gezaaid alsnog zijn werk doet (zie de foto hieronder, waarop ook een aantal ongenode maar welkome gasten staan).

Maar we willen ook als Proevtuin zelf groeien. Afgelopen dinsdag was er dan ook een activiteit met de buitenschoolse opvang de Toverfluit. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 kwamen onder begeleiding helpen in de tuin. Ze hebben de helpen voor-planten en de bonen verder ingezaaid. Hopelijk krijgen we nog veel van dit soort hulp….

Om te beginnen werken we daar komend weekend ook aan. Want komende zondag is het Lentefeest/Duurzaamheidsmarkt in het Natuurkwartier. En natuurlijk is de Proevtuin daar ook aanwezig. Zien we elkaar daar?