Nat …

24 juni 2017

Nat. Dat is is een woord samengevat hoe het vandaag in de tuin was. Dat was na die snikhete weken die we achter de rug hebben voor de natuur en dus ook voor onze tuin ook geen overbodige verandering. Want de tuin kon best wat water gebruiken en dat hadden we ons dus van te voren ook wel voorgenomen om te doen: veel water geven.

Maar de natuur was ons voor: de hele ochtend bleef het meer of minder regenen. Geen goed weer dus om foto’s te maken. Die ontbreken deze week dan ook. Maar ook wat minder lekker voor ons want al snel waren we doorweekt!

Toch hoort dat er natuurlijk ook bij, wanneer je in de tuin werkt. Dus we hebben met de ploeg van dit weekend toch weer even alle noodzakelijke onderhoud weer gedaan. Zo hebben we de aardappels weer even hier en daar onder de grond gestopt, onkruid op de bedden en tussen de bessenstruiken verwijderd en de aardbeienplanten vrijgemaakt. Helaas komt aan die laatsten geen nieuwe oogst meer, maar een aantal planten lijken toch wel voldoende te herstellen dat we volgend jaar weer een nieuw bed kunnen beplanten.

En het heeft ook wel weer een voordeel dat natte weer… Je zoekt dan met elkaar even wat eerder de warmte van het MEC op waar we als gebruiker van het Natuurkwartier gelukkig gebruik mogen maken. Daar hebben we de beschikking over koffie en thee en zelf meegenomen chocolade. Koffie en Chocolade, dat is voor een aantal van ons de ideale combinatie om even bij bij te kletsen. En als je dan gelijk (een deel van) het bestuur vormt dan geeft dat ook gelijk wat gelegenheid om stil te staan bij wat we doen en wat we nodig hebben. Later meer daarover.

En de ooievaarsjongen (2 nog steeds) zien er inmiddels uit alsof ze al bijna het nest uit kunnen vliegen ….