Paasweekend: appeltaart en zaaien

Vandaag weer een goede dag in de Proevtuin in Nieuwegein.

De zaden zijn er! Vandaag zijn de zaden die we dit jaar hebben aangeschaft er.

Zoals je ziet hebben we nog plannen voor later dit jaar :-). Voor vandaag hebben we ons beperkt tot het zaaien van ijsbergsla en radijs en het poten van de laatste aardappelen. Volgende week doen we in ieder geval de pastinaak.

Zaaien is wel een rustgevende bezigheid:

Zoals je op de foto kunt zien heeft een van de vrijwilligers ook appeltaart gemaakt. Een veganistische versie want die wilden we allemaal wel eens proeven en de bakker in ons gezelschap wilde het wel eens uitproberen om een veganistische versie te maken. Hij smaakte heerlijk dus de andere helft komt volgende week ook wel op. Helaas nog niet van onze eigen appelen. De boompjes die we met NL Doet hebben gepland doen het goed (zie foto) maar het duurt nog even voor we daar de vruchten (letterlijke en figuurlijk) van kunnen plukken. Er zit overigens ook een peer tussen, maar ik weet niet welke 🙂

We hebben overigens ook nog best wel de armen uit de mouwen gestoken met spitten en schoffelen. De bedden liggen er inmiddels netjes bij.

Nog anderhalf bed en dan zijn we voor de andere zaai rondes ook klaar. Dan blijft er nog een grotere klus over voor het achter deel van het veld maar dan moeten we wel even wachten op de ooievaars….