Ploegendienst (?), belangstelling en groei

Zaterdag 6 mei 2017

Soms kan zo’n Proevtuin-zaterdag best vreemd lopen…

Door verschillende omstandigheden was ons groepje deze zaterdag wat gedecimeerd. Kan kan natuurlijk gebeuren, want we hebben allemaal wel eens wat andere bezigheden en we willen ook dat iedereen binnen zijn of haar eigen mogelijkheden meedoet. Dan kan het natuurlijk gebeuren dat niet iedereen kan dan wel niet iedereen gelijktijdig kan. Daardoor leek het deze zaterdag wel of we een ploegendienst hadden ingesteld waardoor we niet tegelijk maar uiteindelijk toch weer wel veel werk hebben gedaan. Maar daardoor waren we deze keer ook wat langer in de tuin en dan heb je ineens van jong en oud meer aanspraak in de tuin … gaat ons de komende weken wat meer handjes opleveren? Je leest er meer over de komende weken (hoop ik :-).

De Proevtuin is onderdeel van het Natuurkwartier in het stadspark Oudegein en bovendien is Samenduurzaam Nieuwegein een van de mede-oprichters, Dat betekent dus ook dat we in de Proevtuin meedoen en meeliften op andere activiteiten die hier plaatsvinden. Daarom hebben we nu de tuin (verder) klaar gemaakt voor de komende zaai activiteiten, waarbij we hopelijk wat gasten mogen verwelkomen. Om te beginnen binnenkort een groep kinderen in de leeftijd van 6 tot 12. En hopelijk op de duurzaamheidsmarkt op zondag 21 mei aanstaande zowel kinderen als hun ouders. Dat betekent dus: de laatste uitlopers van vorig jaar maaien, onkruid schoffelen en vooral zorgen dat de grond klaar is om gewassen te zaaien.

Maar intussen gaat de natuur ook gewoon zijn gang. Dus zien we hoe de aardbeien inmiddels niet alleen flink groeien maar ook al volop in bloei staan.

 

 

 

En de eerste aardappelplanten boven de grond komen.

 

 

 

 

 

En de radijs en peen in een niet zo heel erg rechte lijn blijken te zijn gezaaid 🙂

 

 

 

 

 

En de ooievaars? We hebben de indruk dat er al jong leven is maar helemaal zeker weten we het nog niet. Hopelijk de volgende keer daar meer nieuws over.