Resultaten worden zichtbaar

Het mooie van werken in de Proevtuin is dat je regelmatig toch ook mag genieten. We genieten (bij voorkeur wal met een beetje fatsoenlijk weer šŸ™‚ natuurlijk sowieso wel van het werk zelf. Ander hou je het ook niet vol. Maar het is natuurlijk ook leuk wanneer je geleidelijk aan weer wat resultaten kunt zien van het werk. De afgelopen weken was dat wat minder maar deze week inspireert de tuin weer volop.

Erwten

Capucijners

Wat te denken van de erwten en capucijners Ā bijvoorbeeld. Beide zijn inmiddels goed zichtbaar. Ze zijn duidelijk nog niet rijp om geoogst te worden maar er groeien volop peilen aanĀ alle plantjes en die hebben toch de afgelopen tijd aardig wat te leidenĀ gehad. Maar veel planten doen het nu goed en hopelijk wordt dat de komende weken een mooie oogst.

Sla kropjes

Ook de sla doet het goed. Na allemaal een (stukje van een) blaadje te hebben geproefd hebben we besloten allemaal een krop mee te nemen. De eerste oogst in een paar weken is daarmee weer een feit :-).

Verder de aardappelen geĆÆnspecteerd. Die groeien ook mooi groot, en verschillende planten zijn zijn ook boven de grond nu vrij groot. We hebben besloten dat ze nog even in grond moeten blijven zitten. Maar ook daar krijgen we de komende weken plezier van!

Een stukje verder op het veld groeien inmiddels de planten van de courgettes en de pompoenen ook groter en groter. We hebben het in ieder geval goed gepland in de zin dat de planten ver genoeg uit elkaar staan. Want het groeit echt groot. Hopelijk heeft

Courgette

dat een voorspellende waarde voor de vruchten die er aan gaan komen :-). Wel nog ‘gaan komen’ want helaas is dat nog niet het geval. Dus daar moeten we nog even op wachten.

Pompoen

En dan hebben we nog de discussie of we of niet het volgende bed gaan inzaaien met pompoen. Een discussie van eetbaar vs niet eetbaar en bestuivingen van verschillende soorten :-). We zijn er nog niet uit maar inmiddels zal de zoektocht op internet en het inwinnen van deskundig advies volgende week wel uitsluitsel geven :-).

En dan hebben we natuurlijk ook gewoon weer een hoop gedaan. Het gebruikelijke onkruid verwijderen en schoffelen. En we hebben de zomerwortels uitgedund. Dat was ook wel weer eens nodig want op het deel waar ze het goed doen stonden er nu wat te veel. Dus de kleinste platjes er tussen uit proberen te halen zodat de rest goed de ruimte heeft. Soms heb je dan ineens wel een wat groter exemplaar te pak

Ooievaars jongen

ken. Niet erg, want die zijn erg lekker :-).

En de ooievaars? We hebben de jongen nog niet zien vliegen. Maar de twee jongen worden nu wel vaker alleen gelaten door de ouders.